Jeugd


Opleiding


Regelmatig starten wij met een nieuwe groep leerlingen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen muziek leren bij ons. (al dan niet in combinatie met muziekschool)

Vanaf 6 jaar: ritmische initiatie. Hier leer je de basis van ritmiek en notenleer, je leert samen in groep te spelen, met behulp van allerlei slagwerkinstrumenten.

Vanaf 7 jaar: notenleer gevolgd door individuele instrumentenlessen. Een instrument wordt gekozen in samenspraak met de leerlingen, en wordt gratis in bruikleen gesteld door onze fanfare.
Een tijdje later wordt dit gevolgd door samenspel met instrumenten.

Wanneer een goed niveau bereikt is kan men na enkele jaren doorstromen naar het fanfareorkest.

Lessen ritmiek en notenleer worden elke zondagvoormiddag gegeven. Lessen instrument kunnen in samenspraak met de lesgever


Dirigenten


dirigenten jeugdorkest: Kjell, FonsJeugdwerking


Onze lessen worden gegeven door professioneel geschoolde muzikanten. Ze zijn afgestudeerd of volgen les in één van onze Vlaamse conservatoria. De lessen zijn gratis. Er wordt wel een voldoende engagement van de leerling verwacht. Naast de lessen worden er ook geregeld andere activiteiten georganiseerd voor en door de jeugd.
Zo kunnen er echte vriendschapsbanden gesmeed worden.

De grootste activiteit van het jaar is ons jaarlijks muziekkamp. Hierbij trekken we met z'n allen een weekend weg om samen muziek te maken en te ravotten.

Ook allerlei kleine activiteiten zoals filmavond, zwemmen, schaatsen, bowling, spelletjesnamiddag,... worden doorheen het jaar georganiseerd.

Ook activiteiten om dit alles mogelijk te maken worden door onze jeugd op touw gezet, zoals een bbq, snoepverkoop, kampconcert, deelnemen aan gemeenteactiviteiten,...